Sănătate și asistență socială

Asistenţa sanitară este asigurată de Dispensarul Medical Voinesti unde funcţionează 4 cabinete medicale individuale. De asemenea, în satul Schitu Stavnic, în cadrul Centrului Social Multifuncţional funcţionează 1 cabinet stomatologic si 1 cabinet medical.

În comuna Voinesti funcţionează 2 puncte farmaceutice, ambele în satul Voinesti:Ropharma Voinesti si IassyFarm Voinesti.
Conform datelor furnizate de Direcţia Judeţeană de Statistică Iasi, în comuna Voinesti asistenţa medicală este asigurată de 1 medic stomatolog(sector privat), 3 farmacisti (sector privat),1 cadru sanitar mediu – sector public si 2 cadre sanitare medii – sector privat.

În comuna Voinesti, mai precis în satul Voinesti funcţionează Centrul de Zi pentru Copii “Sf. Maria”, finanţat iniţial de Direcţia Generală de Asistenţă Socială si Direcţia Copilului Iasi, în prezent fiind finanţat prin bugetul administraţiei publice locale. În cadrul Centrului de Zi pentru Copii “Sf. Maria” se desfăsoară activităţi educative pentru copiii din familii sărace, pentru copii cu probleme sociale (familii destrămate, părinţi plecaţi la muncă în străinătate) si li se asigură copiilor o masă caldă pe zi.